BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OMV most örül, de aggódik

Az OMV osztrák energiakonszern az idei első félévében 880,8 millió euró összegű nyereségre tett szert, ami több mint háromszorosan meghaladja a tavalyi azonos időszak eredményét.

A 244 millió euróról 880,8 millió euróra ugró féléves profit a magasabb olajárak mellett az erősebb dollárnak volt köszönhető. Az OMV ületi forgalma az idei első élében 31 százalékkal ugrott meg és 11,015 milliárd eurót ért el – jelenti a Die Presse.

Wolfgang Ruttenstorfer, a cég vezérigazgatója szerint az idei második negyedben az OMV az eredményt a tavalyi hasonló időszakhoz képest jelentősen tudta növelni és az első negyedévi szilárd teljesítményre a jövőben is képes. Az OMV óvatos nyilatkozott a kilátásokról, az osztrák konszern úgy látja, hogy a második negyedévben valamelyest csökkenhet a kereslet, ugyanakkor a cég a körülmények ellenére a profit növekedésére számít 2010-ben. A második negyedévben a finomítói haszonkulcs a duplájára emelkedett, de Ruttenstorfer meglátása szerint a marzs csökkenhet a következő félévben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.