BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izmos a forint - javul a megítélésünk

A hazai deviza folyamatosan erősödik az euróval és a frankkal szemben; az euró elérte az 1,3-as szintet a frank tekintetében.

Az euró tovább folytatta erősödését a bankközi devizapiacon a frankkal szemben, ami jót tett a forint árfolyamának is: az alpesi deviza 217,39 forintba kerül.

A magyar fizetőeszköz a régiós devizákkal megegyezően, azoknál némileg jobban tud erősödni az euró tekintetében. Az euró ára 283,5 forint, reggel még 284,8-285-ös szintet is láthattunk.

Az euró elérte az 1,3-as szintet a frankkal szemben, és stabilan meg is tartotta, egészen 1,305-ig erősödött a közös európai deviza.

Ma kedvező hírek érkeztek a magyar makrogazdaság szempontjából. Az inflációs félelmek mindenképpen mérséklődni látszanak.

A dollár is egyre olcsóbb, 222,4 forintért lehet hozzájutni a zöldhasúhoz a bankközi devizapiacon.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A magyar makrogazdaság instabilitásával kapcsolatos félelmek gyengülnek, a fegyelmezett fiskális politika vállalása javít a megítélésünkön, s így egy erősödési hullámban a forint sem lóg ki a régióból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.