BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány népszerűbb lett

Orbán Viktor tetszési indexe öt százalékponttal esett, míg Gyurcsány Ferencé három százalékponttal emelkedett – írja a Népszabadság a Szonda-Ipsos legfrissebb felmérésére hivatkozva.

A legnagyobb csökkenést Martonyi János külügyminiszter könyvelhette el (6 százalékpont), utána Orbán Viktor kormányfő következik. A kormányfőhöz hasonlóan Navracsics Tibor igazságügyi miniszter és Matolcsy György nemzetgazdasági tárcavezető is 5-5 százalékpontot vesztett népszerűségéből.

Schmitt Pál államfő és Tarlós István főpolgármester 4 százalékpontos csökkenést ért el - olvasható a Népszabadság Online-on.

Mesterházy Attila a legnépszerűbb szocialista politikus 2 százalékpontot veszített népszerűségéből. A felmérés szerint hasonló népszerűség csökkenést könyvelhetett el Schiffer András LMP-frakcióvezető és Semjén Zsolt általánosságügyi kormányfő-helyettes.

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő népszerűsége 3 százalékponttal 21 százalékra nőtt, ami még így is jóval elmarad Orbán Viktor 47 százalékos népszerűségéhez.

A népszerűségi listát Orbán Viktor vezeti, őt követi Schmitt Pál és Kósa Lajos. Gyurcsány Ferenc az utolsó előtti helyet foglalja el, a sereghajó utolsó helyezett az áprilisi országgyűlési választásokat követően a közéletből teljesen kivonult Dávid Ibolya, volt MDF elnök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.