BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Liszt Ferenc lesz Ferihegyből és megvan az Elvis tér is

"Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér" lesz a Ferihegyi Repülőtér új neve, ha az Országgyűlés elfogadja szerdán az energetikai tárgyú törvényekhez beadott fideszes zárószavazás előtti módosító indítványt, majd az energetikai tárgyú törvényt.

A Fidesz országgyűlési képviselőjeként adta be zárószavazás előtti módosító indítványát szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két államtitkára: Fónagy János és Völner Pál azt javasolja, hogy a budapesti reptér új nevéről az Országgyűlés döntsön.

A két politikus azt indítványozza, hogy az energetikai tárgyú törvények zárószavazása előtt fogadják el javaslatukat arról, hogy Liszt Ferenc világhírű magyar zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából a Budapest Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér 2011- től Liszt Ferenc nevét viselje.

Megvan a budapesti Elvis Presley tér végleges helye is. A szóba került helyszínek között az első helyen a Margit híd budai hídfője végzett. A főváros vezetése az erős lengyel kötődés miatt nem ezt tartja a legmegfelelőbbnek, ezért a még dobogós VIII. – IX. kerület Ferenc körút – Üllői út közötti részét javasolja a Közgyűlésnek Elvis Presley-ről elnevezni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.