BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

El Clásico - Ezúttal a Novell nyert

A Novell folytathatja évtizedes harcát a Microsoft ellen, miután egy friss bírósági ítélet megsemmisítette egy korábbi, Redmond javára szóló határozatot.

A Novell és a Microsoft közötti csata az 1990-es éve elejére nyúlik vissza, a szoftvercég ugyanis azt állít, hogy a Microsoft ebben az időszakban tisztességtelen eszközökkel szorította ki termékeit a piacról. A Novell 1996-ban egy Caldera nevű cégre bízta a Microsoft elleni képviseletet és négy évvel később 280 millió dolláros kártérítést szerzett az operációs rendszer piacon folytatott nem megfelelő magatartás kapcsán.

2004-ben a Novell már a maga nevében perelte meg a Microsoftot, azt állítva, hogy a WordPerfect szövegszerkesztőt Redmond a számítógépgyártókkal kötött versenykorlátozó megállapodások segítségévek szorította ki a piacról – írja a Reuters.

A múlt évben fordult a kocka és ezúttal a Microsoft javára döntött a bíróság arra hivatkozva, hogy a Novell korábban a Calderának adta át a perindítás jogát. A fellebbviteli bíróság ezt a döntést semmisítette meg, így a Novell folytathatja a harcot. A Novell nem kommentálta a döntést, a Microsoft viszont csalódását fejezte ki, ugyanakkor elégedett azért, mert szerinte a Novell állításainak többsége egyelőre nem nyert bizonyítást. A Microsoft a következő lépést fontolgatja, így még akár évekig tarthat a két legendás szoftvergyártó háborúja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.