BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már jövőre lekapcsolhatja az analóg adást az Antenna Hungária

„Jövőre minden készen állhat az analóg földfelszíni televíziós műsorszórás zökkenőmentes lekapcsolására” – mondta tegnap sajtótájékoztatón Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária (AH) Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a cég minden kötelezettségét teljesítette e téren.

Azt is elmondta, hogy tovább folytatják a hálózatuk fejlesztését, így az év végétől a jelenlegi 33 adó helyett már összesen 50 digitális csatorna sugározza majd a digitális földfelszíni adásokat, a lakossági lefedettségük a közszolgálati műsorokat illetően így meg fogja haladni a 98 százalékot. Az ingyenes MinDig TV-szolgáltatás felhasználóinak a száma pedig elérte a 300 ezret, ez az összes földfelszíni háztartás körülbelül 35 százalékát teszi ki.

Az AH vezérigazgatója megjegyezte, hogy az analóg lekapcsolás pontos dátumát a kormányzatnak kellene meghatároznia, és ki kellene dolgoznia mielőbb egy vevőkészülékvásárlás-támogatási rendszert is. Szintén szükség lenne egy széles körű tájékoztató kampányra. Jean-Francois Fenech a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy több dátum is „adná magát” 2012-ben az analóg lekapcsolásra, ilyen például július 9-e, amikor lejár az RTL Klub és a TV2 koncessziós szerződése az analóg frekvenciákra.

Számukra alapvető fontosságú, hogy ne legyen további késlekedés, ellenkező esetben nem tudnák teljes mértékben kihasználni a hatósági szerződésben foglalt jogaikat, például a szerződésben foglalt öt multiplexből kettő csak a lekapcsolás után áll majd a rendelkezésükre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.