BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Al-Jazeera: Arafatot megmérgezhették

Megnövekedett polónium-sugárzást mértek az egykori palesztin vezető földi maradványain - közölte az arab hírportál.

A természetes radioaktív sugárzás csaknem tizennyolcszorosát mérték Jasszer Arafat, egykori palesztin vezető földi maradványaiban – közölte tegnap az Al Jazeera arab hírportál svájci kutatókra hivatkozva. A tudósok a radioaktív polónium megnövekedett mennyiségét mutatták ki a néhai politikus szervezetében, amely közlésük szerint „mérsékelten megalapozza” azt a gyanút, hogy Arafat a polónium miatt halt meg. VG

Svájci kutatók, akik Jasszer Arafat holttestéből vett mintákat elemeztek, a radioaktív polónium normál mértékének tizennyolcszorosát találták azokban – számolt be az Al-Jazeera arab hírportál. A tudósok szerint valószínűleg a néhai palesztin vezetőt a polóniummal mérgezték meg, ám közlésük szerint a mostani eredmények csak „mérsékelten támogatják” azt a gyanút, hogy Arafat halálát ez okozta. A mintavétel érdekében a politikus testét egy éve exhumálták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.