BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült: ezért gyulladtak ki a Samsung Galaxy Note7-esek

Mindkét akkumulátor-beszállító hibás telepekkel látta el a visszahívott Samsung Galaxy Note7 modelleket - derült ki a Samsung napokban lezárt vizsgálatából. A vállalat, hogy a hasonló, a felhasználók és a cég számára is életveszélyes fiaskókat elkerülje, a jövőben rendkívül kiterjedt akkuteszteket vezet be - írja a www.hwsw.hu hétfői cikkében.

Végére ért a Samsung nagyszabású nyomozása, amely a kétszer visszahívott, majd a forgalomból teljesen kivont Galaxy Note7 csúcstelefonok felrobbanó-kigyulladó akkumulátorait vizsgálta. Mint kiderült, a sokáig rejtélyes, az első visszahívás után újra áruba bocsátott modelleken is újra felbukkanó hibáért nem egy, de mindjárt két akkumulátorbeszállító felel, így füstölhettek el a második körben boltokba került modellek is - írja a www.hwsw.hu szakportál.

A koreai gyártó összesen mintegy 700 kutatóját állította csatasorba a vizsgálathoz, akik több mint 200 ezer készüléket teszteltek, valamint további 30 ezer különálló akkumulátort is megvizsgáltak. A vállalat három további tanácsadócéget is felbérelt a nyomozáshoz, ezek voltak az Exponent Consulting, az Underwriters Laboratiries és a TUV Rheinland.

A Samsung a Galaxy Note7-esek akkumulátorait két forrásból szerezte be, egyik a Samsung-családba tartozó, de az Electronicstól teljesen független Samsung SDI, a másik pedig az Amperex Technology Ltd vagy röviden ATL. Az első néhány felrobbanó vagy épp füstfelhőbe burkolózó készülék felbukkanásakor még úgy tűnt, csak a Samsung SDI-től származó akkukkal van probléma, azonban nem kellett hozzá sok, hogy kiderüljön, az első visszahívás után kiadott, csak ATL telepeket használó cserekészülékek is hajlamosak tüzet fogni - magyarázza a portál.

Gyártási és tervezési hibák mindkét oldalon

A Samsung SDI estében az akkumulátorok tokozását hibázta el a gyártó, az a telep egyik sarkánál túlságosan szűkösre sikerült, és meghajlította az akku negatív elektródáit, utóbbiakat ráadásul a cég túl hosszúra tervezte, a telepben így könnyen rövidzárlat keletkezhetett, ami akár robbanást is okozhatott, illetve több esetben okozott is. A tervezési hiba a Samsung SDI akkuval szerelt valamennyi megvizsgált készülékben jelen volt, ami jól mutatja, mennyire indokolt volt a telefon visszahívása.

Ha tovább olvasna a témában, ide érdemes kattintania.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.