BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szeptember közepéig tarthat a dinnyeszezon az Aldinál

Idén a megszokottnál mintegy két héttel korábban kezdte kínálni üzleteiben a magyar dinnyét az Aldi. A vásárlók idén három termőterület – Békés, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye – magyar kínálatából válogathatnak, kedvező időjárás esetén akár szeptember közepéig.

Az időjárásnak köszönhetően korábban kezdett érni Magyarországon a dinnye, ezért a diszkontlánc központi raktárába már június 12-e óta érkezik magyar sárgadinnye, június 21-étől pedig a görögdinnyét is kizárólag hazai termelők szállítják az Aldinak. A kiskereskedelmi láncnál is elindul a dinnyeszezon: napokon belül kizárólag magyar dinnyével szolgálja ki áruházaiban a hazai fogyasztók igényeit. Ezzel a lépéssel tovább emelkedik a hazai forrásból származó zöldségek és gyümölcsök aránya az Aldinál.

Partial,View,Of,Woman, dinnyeszezon, Picking,Watermelon,In,Grocery,Shop, dinnye
Hamarosan csúcsra jár a dinnyeszezon az üzletekben / Fotó: Shutterstock

Idén kétféle sárga- és kétféle görögdinnyét is árusít a diszkontlánc, az utóbbiak közül a legkedveltebb továbbra is a hagyományos, sötétzöld héjú, piros húsú görögdinnye, amely mellett a mag nélküli változat is kapható lesz az Aldi üzleteiben.

„Mindig is a magyar beszerzési forrásokat részesítettük előnyben, így a fogyasztók ízletes és ellenőrzött minőségű, friss termékekhez juthatnak hozzá nálunk. Idén akár egy hónappal is hosszabb lehet magyar dinnye szezonja: a fogyasztók akár 100 napon keresztül is hazai forrásból származó gyümölcsökkel találkozhatnak üzleteinkben” – mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Magyarországi nyitásuk óta mintegy 28 ezer tonna hazai dinnyét értékesítettek, 

amivel a honi termelőknek nyújtottak stabil belföldi piacot és kiszámítható partneri együttműködést – tette hozzá.

Küszöbön a dinnyeszezon – jó lehet az idei termés Magyarországon

Néhány nap múlva megkezdődik az igazi dinnyeszezon, a terület növekedett, és a kedvező időjárás a termés jó minőségét ígéri. Dinnyeháborútól mentes szezonban bíznak a termelők.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.