BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összeomlott a rendszer: műszaki vizsgára és gépjárműátírásra sincs lehetőség

Tegnap óta nem lehet műszaki vizsgáztatni Magyarországon, illetve a gépjárműátírás is akadozik. Az ügynek a Jármű Szolgáltatási Platform hibájához van köze.

Hibaüzenet fogadja azokat, akik műszaki vizsgáztatni akarták az autójukat, vagy átírást akartak csinálni. A hibát az okozhatja, hogy megpróbálták összevonni a Járműnyilvántartási Rendszer Okmányirodai Modult (Járok) és a Közúti Központi Információs Rendszert (Kökir), ám a művelet nem járt sikerrel.

SZABÓ Gábor
Budapest, 2022. június 9.A vizsgaellenőr egy autót ellenőriz a Magyar Autóklub Budaörsi úti műszaki vizsgaállomásán 2022. június 9-én. Lejár a koronavírus-járvány miatt meghirdetett moratórium, ezért a 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt műszaki vizsgák már csak június 30-ig érvényesek.MTI/Kovács Tamás Budapest, 2022. június 9.
A vizsgaellenőr egy autót ellenőriz a Magyar Autóklub Budaörsi úti műszaki vizsgaállomásán 2022. június 9-én. Lejár a koronavírus-járvány miatt meghirdetett moratórium, ezért a 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt műszaki vizsgák már csak június 30-ig érvényesek.
MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Egy neve elhallgatását kérő forrás a Totalcar oldallal tudatta, hogy a kialakult probléma erős fennakadásokat okozott.

Egy olvasó is írt az ügyben a Totalcar oldalnak, a levelet a portál közzétette:

Tisztelt Szerkesztőség!

Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg van-e valami infójuk arról, hogy miért állhat az autók műszaki vizsgáztató rendszere? Keresgéltem a neten, de semmi információt nem osztanak meg sehol, miközben múlt péntek (legalábbis az én autóm azóta nem tud levizsgázni) óta állnak a vizsgáztatóknál a rendszerek. Egyszerűen ez hihetetlen dolog számomra, hogy mindenféle kommunikáció nélkül nem haladnak ezek a dolgok. Láttam egy májusi cikket önöknél, ahol ugyanez a történet volt, de akkor csak pár órás „meghibásodásról” volt szó, nem sokadik napról… Van esetleg erről bármi információ? (…) Elég dühítő a dolog, ugyanis kb. megbénított minket, hiszen [autóval] járunk dolgozni, és már 3. napja estünk ki a munkából is. (…)

A lap megkereste a Belügyminisztériumot és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-t is, de válasz a cikkünk publikálásáig nem érkezett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.