BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elon Musk véghez viszi a lehetetlent: átalakítják a Cybertruckot

Hiába állítják a Tesla mérnökei, hogy lehetetlenség a Cybertruck átalakítása, Elon Musk szerint meg fogják csinálni. A Tesla elektromos pickupjának kialakítása nem teszi lehetővé, hogy az autó éleit lekerekítsék, legalábbis a vezető mérnök, Lars Moravy szerint. Musk egy részvényesi közgyűlésen arról beszélt, hogy akkor is megcsinálják, sőt már 2025-ben forgalomba hozzák az európai szabályoknak megfelelő Cybertruck modellt.

Elon Musk azt ígéri, hogy átalakítják a Cybertruckot, hogy megfeleljen az európai és kínai szabályozásnak. Az elektromos pickup jelenleg nem kerülhet forgalomba a két meghatározó piacon, ez pedig nagy veszteség a Teslanak. Musk ígérete azért tűnik felelőtlennek, mert nem rég egyik vezető mérnöke arról beszélt, hogy a Cybertruckot lehetetlen úgy átalakítani, hogy engedélyt kapjon Európában.

Tesla Cybertruck
Elon Musk
Európa
Elon Musk szerint 2025-ben az ott lesznek az európai utakon a Cybertruckok / Fotó: Getty Images

A mérnök szerint a Cybertruck felépítése nem teszi lehetővé, hogy az életeit lekerekítsék az európai szabályozásban meghatározott 3,2 milliméteresre – írta a Haszon.hu. Emellett a pickup 3,1 tonna, vagyis 400 kilogramm terheléssel már meghaladná az Európában a B kategóriás jogosítványhoz előírt legfeljebb 3,5 tonnás tömeget – erről 2023 végén beszélt Lars Moravy.

Cybertruck: Budapesten Elon Musk futurisztikus csodajárgánya

A Tesla csúcsmodellje nemrég megkezdte Európán átívelő útját, most pedig Magyarországra érkezett. A Cybertruck megtekinthető az Andrássy úton, majd június 13. és június 15. között a budapesti Tesla-szalonban.

A TotalCar szakportál is arról írt a múlt év végén, hogy nem valószínű, hogy Elon Musk erőltetni fogja Cybvertruck átalakítását, hiszen Európában jellemzően kisebb a pickup-ok piaca. Ezzel szemben a Drive.hu hívta fel rá a figyelmet, hogy a Tesla feje kijelentette, hogy az autót be fogják vezetni az európai és kínai piacra, ha törik, ha szakad. 

Musk szerint a szigorúbb szabályoknak megfelelő Cybertruck modell 2025-re már el is készülhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.