BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hárommillió autónál tart Kínában a Tesla

Az értékesítés viszont nem alakul túlságosan fényesen.

Elkészült a hárommilliomodik Tesla autó a cég kínai gyárában – közölte az amerikai járműgyártó. A 2019 januárjában Sanghajban alapított gigagyár a Tesla első ilyen létesítménye volt az Egyesült Államokon kívül, és a gyártás az év decemberében elindult.

kínai tesla, gigafactory
TESLA Cuts Jobs at Shanghai Factory
Fotó: NurPhoto via AFP

A sanghaji üzemben az első egymillió autót több mint 30 hónap alatt gyártották le. Körülbelül 13 hónapig tartott a második egymilliomodik autó elkészítése, és ennél is kevesebb időre volt szükség a harmadik egymillióra. 

Az értékesítéssel viszont nem áll ilyen jól a Tesla: 388 ezer elektromos autót adott el Kínában az idei első nyolc hónapban, ami 0,6 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól. A társaság augusztusban 1,9 százalékkal kevesebb, 63 456 ezer elektromos járművet értékesített, ugyanakkor 19,4 százalékkal több autót exportált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.