BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb kínai autógyártó hódítaná meg a világot – Magyarországon már kapható a terméke

A Chery Group innovációs konferenciáján a Teslához hasonlóan humanoid robotot is bemutattak. Az autógyártás területén azonban az 1200 kilométeres hatótávolságú akkumulátor még fontosabb újítás lehet.

Idén is megtartotta innovációs konferenciáját a kínai Chery Group, mely leginkább az Omoda és Jaecoo autók gyártójakét lehet ismert – derül ki a vállalat hétfői sajtóközleményéből.

chery
Az Omoda 5 már hazákban is kapható / Fotó: Chery Group

Rövid idő alatt nagy utat tett meg a Chery 

Az október 18-án, a kínai Vuhuban kezdődött konferencián több ezren vettek részt, a kormányzati szervek, felsőoktatási intézmények, tudományos kutatóintézetek, ipari szakértők és globális partnerek részéről. A vállalat azt is felidézte, hogy idén mekkora előrelépéseket ért el, például 

az idei eladások szeptemberig elérték az 1,75 millió darabot.

A közlemény szerint a Chery az egyetlen autóipari vállalkozás az egész világon, amely mind az elektromos, mind a robbanómotoros járművek terén, mind pedig a belföldi és nemzetközi piacokon növekedni tudott. Ennek megfelelően mind a négy szegmensben új rekordokat ért el ebben az időszakban az autógyártó, mely a Fortune Global 500-as listájára is felkerült.

Ezek voltak az innovációs konferencia sztárjai

A konferencia látogatói nemcsak a cég legújabb járműveit tekinthették meg, de több mint száz kiállító partner fejlesztéseit is. Ezek között volt az Omoda, a Jaecoo és az Aimoga közös terméke, a Mornine nevű humanoid robot és a második generációs mechanikus kutya, Argos. Emellett az intelligens technológia újdonságait is láthatták az érdeklődők, melyeket a felhasználók mindennapi igényeit tekintetbe véve hoztak létre, lefedve az élet minden területét.

Akárcsak a Tesla, kínai vetélytársa is fejleszt humanoid robotot / Fotó: Chery Group

Az autógyártó fontos újítással is előrukkolt az akkumulátorgyártás területén. A Kunpeng Battery márka három kategóriát fed le, ezek: négyzet alakú lítium-vasfoszfát-széria, a négyzet alakú ternáris lítiumakkumulátor-széria és a nagy hengeres ternáris lítiumakkumulátor-széria. Ez a technológia négy nagy előnnyel rendelkezik: gyors a töltés, nagy a hatótávolság, hosszú az élettartam és nagyobb a biztonság.

Az akkumulátorok olyan gyorstöltési lehetőséggel bírnak, melynek során 

öt perc alatt 400 kilométernyi hatótávolság nyerhető. 

A plug-in hibridek számára az akkumulátorok több mint 300 kilométeres, a tisztán elektromos járművek számára több mint 1200 kilométeres hatótávolsággal készülnek, élettartamuk 20 százalékkal múlja felül az iparági sztenderdet.

Az európai piacot is meghódítaná a kínai autógyártó

Az Omoda és Jaecoo márkák terjeszkedésében a Chery Group számára az európai piac is kiemelkedően fontos. A márkák 2023-as bevezetése óta már 32 piacon kaphatók, a globális eladások pedig elérték a 350 ezret. Közel ezer kereskedés nyílt eddig ezeknek a márkáknak az értékesítésére, amivel 

a világ leggyorsabban növekvő autómárkájává vált.

Az Omoda 5-ös pedig már Magyarországon is kapható, azt október 9-én mutatta be a budapesti Millenáris Parkban a Chery Group magyar forgalmazója, a Genius Automotive Kft. Az eseményen részt vett Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, Csen Ji-vei, a kínai nagykövetség megbízottja, Jochen Tüting, a Chery Europe GmbH ügyvezető igazgatója, valamint Goldberger Mária, a Genius Automotive ügyvezetője. Az autót a négy budapesti márkakereskedés mellett Békéscsabán, Kecskeméten, Pécsett és Szegeden is kipróbálhatják és megvásárolhatják az érdeklődők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.