BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon

December végén a BAMOSZ-tagok együttesen 6464 milliárd forintot kezeltek.

Tavaly 4,9 százalékkal, 302 milliárd forinttal emelkedett a befektetési alapokban kezelt vagyon, december végén a BAMOSZ-tagok együttesen 6464 milliárd forintot kezeltek. Az év utolsó hónapjában 2,9 százalékkal, 182 milliárd forinttal növekedett a vagyon – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ).

A 2019-es évben jelentős kategóriákon belüli átrendeződés volt megfigyelhető, ami jórészt jogszabályi változások következménye. A legszembetűnőbb a pénzpiaci alapok kárára és a kötvényalapok javára történt technikai forgalom volt, aminek eredményeképp

a pénzpiaci alapok vagyona éves összevetésben 87,3 százalékkal csökkent, míg a kötvényalapoké 52,8 százalékkal nőtt.

Fotó: Shutterstock

Az egyik legnépszerűbb kategória, az ingatlanalapok esetében is szigorodtak a jogszabályi előírások tavaly, így vagyonuk gyakorlatilag stagnált, mindössze 0,2 százalékkal nőtt, azonban 1549 milliárd forintos eszközértékével így is az ingatlanalapok a legnagyobb kategória. A kötvényalapok kategóriája 1353 milliárd forinttal a második helyen áll, a harmadik legnagyobb kategória az 1190 milliárdos vegyes alapok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.