Az ideális szendvics másfajta sajtokkal is elkészíthető, ám mindegyik esetében más és más az ajánlott szeletvastagság. A kívánt adatot egy speciális honlap, a cheddarometer segítségével kalkulálhatja ki a tökéletes sajtos szendvicsre áhítozó – tudósít a gizmag alapján a HVG.
A szendvicshez más adalékok is szükségesek, de erre is választ ad az ominózus képlet, amellyel kiszámítható, hogy milyen vastag legyen a vaj-, margarin- vagy majonézréteg, mennyi paradicsom szükséges, mennyire csípős legyen a savanyúság, s kell-e salátalevél bele.
A Bristoli Egyetem oktatója, a kutatást irányító Geoff Nute a vizsgálatokkal kapcsolatban elmondta, hogy speciálisan képzett kóstolókat alkalmaztak, ám nem hagyatkoztak teljes mértékben a szubjektív emberi ízlelésre. A kísérletek eredményeit műszeresen – így koloriméterrel, valamint és nyomásérzékelőkkel ellenőrizték.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.