BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stop az adatszivárgásnak!

Egységesítené a kéretlen elektronikus reklámlevelek elleni harcot az Európai Unió és ehhez már ki is dolgoztak egy irányelvet. A távközlési cégekre jelentési kötelezettséget rónának adatvesztés esetén.

A jövőben a telefontársaságoknak és az internetszolgáltatóknak jelenteniük kellene minden adatkiszivárgást, azonban az új rendelet az online banki és a webkettes szolgáltatásokat kínáló cégekre nem vonatkozna. Az Európai Tanács múlt hét csütörtöki és pénteki ülésein az új irányelv az E-Privacy nevet kapta. A tagországok miniszterei foglalkoztak ugyan Peter Hustinx európai adatvédelmi biztos és a nemzeti adatvédelmi biztosokat tömörítő Artikel 29 csoport ajánlásaival, azonban érdemben nem túl sok javaslatukat vették figyelembe – írja az SG.hu.

A legnagyobb vitát a módosítócsomag 4-es és a 13-as pontja váltotta ki. Előbbi szabályozná a távközlési cégek jelentési kötelezettségeit és minden olyan eseményre vonatkozna, amelyeknél fennáll az ügyfelek személyes adatainak illetéktelenek kezébe kerülése. A 13-as pont a spam elleni egységes harccal foglalkozik és a jelenlegihez képest egyszerűsítené az internetszolgáltatók, a cégek és a szervezetek számára a spammerek elleni harcot. Ahhoz, hogy az EU komolyan fel tudjon lépni a spam ellen, viszont nem ártana konzultálni a spamszűrőket fejlesztő cégekkel sem és új közös stratégiákat kidolgozni. Ezenkívül az embereket elektronikus levelekkel, faxokkal és telefonhívásokkal zaklató vállalatok elleni fellépést is hatékonyabbá akarja tenni az Európai Unió.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.