BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége lehet a .com korszaknak

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb változásán mehet keresztül a világháló, ha csütörtökön elfogadják a domain nevekre vonatkozó új szabályozást. A tervek szerint enyhülne a korábbi szigor a név kiosztásnál, sőt, új domainok is jelentkezhetnek.

Eddig az úgy nevezett top level domainek elosztását aránylag szigorú rendelkezések szabályozták. Az országokat jelző egységes végződések mellett a kereskedelmet illette a .com, a hálózatoké a .net, a civil szervezeteké a .org, stb .

Az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) azonban az elmúlt három évben a névadási rendszer szigorának enyhítésén dolgozott, az eredményt pedig ezen a héten szentesíthetik – tudósít a BBC. A tervek szerint például használhatóvá válik a régóta áhított .xxx domain, a nevek pedig nemzetiekké válhatnak, vagyis akár arab karakterekkel is lehet majd írni őket.

"Akár a XIX. századi Amerikában, mi is új földet fedezünk fel, az új területekből pedig mindenki részesedni szeretne. Az új szabályozás lehetőséget ad a különböző cégeknek, csoportoknak arra, hogy jobban kifejezhessék identitásukat az interneten" – jelentette ki Paul Twomey, az Icann vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.