BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A világ legnagyobb tetőre épített napelemrendszere a GM-nek

Egy amerikai vállalat a mai napon jelenti be a General Motors zaragozai gyárába tervezett fejlesztését. A cég egy óriási tetőt épít be napelemekkel, létrehozva ezzel a világ legnagyobb, ilyen típusú rendszerét.

Az Energy Conversion Devices a tervek szerint tizenkét megawattnyi áramot termel majd a General Motors spanyolországi gyárának tetején. Az előirányzott szám óriási, hiszen ebben a szektorban az eredményeket jellemzően kilowattban, vagyis ezerszer kisebb egységekben mérik. A konstrukció valószínűleg ősszel fejeződik be, a felszerelés a Veolia Environment és a Clairvoyant Energy szolgáltatja majd - írja a New York Times.

Az Energy Conversion egy gigawattra szeretné emelni az idei energia termelését, ehhez a nemrég bejelentett 400 millió dolláros tőkeemelés is hozzájárul. Spanyolország az elmúlt időszakban a napenergia-termelés egyik központjává vált, mivel a spanyol állam rendkívül nagylelkű: kilowattonként 42 eurocentes támogatást ad a megújuló energiára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.