BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több jeges teát iszunk

Az alkoholmentes szomjoltó italok közül a jeges teát fellendülés jellemezte 2007 május-2008 áprilisban. Kiskereskedelmi forgalma ugyanis mennyiségben 23, éretékben pedig 19 százalékkal emelkedett, az előző időszakhoz képest - derül ki a Nielsen Piackutató felméréséből.

A piac mérete megközelíti az évi 14 milliárd forintot. Az ízek közül kiemelkedően legkedveltebb citrom és őszibarack részaránya valamelyest csökkent. De így is rájuk jut a bolti eladásokból mennyiségben 87, értékben 83 százalék. Ebben a kategóriában is koncentrálódik a bolti forgalom: a 400 négyzetméter feletti üzletek viszik el a – mennyiségben mért – forgalom immár kétharmadát.

Az egy literrre jutó fogyasztói átlagár 2006 áprilisban 175, rá egy évre 171, idén a negyedik hónapban 169 forint. A kiszerelés méretek közül egyre inkább kiemelkedik a másfél literes részaránya. A kiszerelés fajták közül pedig a műanyag palack már 96 százaléknál tart, mind értékben, mind mennyiségben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.