BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

INTELligens tanteremben tanulnak a tanárok

Az Intel gyerekeknek fejlesztett Classmate számítógépeivel felszerelt digitális tantermet alakítottak ki a Millenárison.

A Jövő Iskolájában általános és középiskolai tanárokat készítenek fel az új digitális technológiák használatára. Időközben lezárultak az amerikai félvezetőgyártó magyarországi teszt projektjei, amelyek során két budapesti általános iskolában a Intel PC-it használták fel a tanárok az oktatásban.

„A kísérlet egyik legfontosabb konklúziója, hogy a tanárokat külön fel kell készíteni az új eszközök és az új módszerek használatára” – emelte ki Gacsal József, az Intel Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.  Hozzátette: "a 2007 decemberében tartott Intel-tréningen 20 tanár vett részt, akik már  hasznosítják új ismereteiket mindennapos munkájuk során. Célunk, hogy Magyarország összes általános és középiskolai tanárát felkészítsük a számítógépek használatára, ami minden tantárgy oktatásában fontos segítség – nemcsak a számítástechnika esetében”.

Mint már korábban megírtuk, az amerikai cég tárgyalásokat folytat a Classmate PC-k magyarországi forgalmazásáról, illetve későbbi itteni összeszereléséről. Döntés információink szerint a következő hetekben várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.