BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Schmitt: szégyenletesen keveset költ a kormányzat a sportra

Szégyenletesen keveset költ a magyar kormányzat a sportra - állította a Magyar Demokratának adott interjújában Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, aki egyúttal bejelentette, hogy újra megpályázza a MOB elnöki tisztét - idézi a Híradó a távirati irodát.

Schmitt Pál szerint a kormányzat az éves költségvetésnek mindössze 0,2 százalékát szánja a sport támogatására. "De vegyük azt, hogy az önkormányzatok még egyszer ennyit adnak a sportra. Akkor még mindig ott tartunk, hogy kevesebb, mint 60 milliárd forint közpénz jut erre a célra" - fogalmazott a fideszes politikus.

Hozzátette, hogy ebből a pénzből 3,5 milliárd forint a mogyoródi Forma-1-es futamra megy el. Mivel azon magyar pilóta nem indul, szerinte nem helyes erre fordítani a sportra szánt pénzt.

Az interjúban a 66 éves Schmitt Pál közölte: érez magában elég erőt ahhoz, hogy továbbra is felelősségteljesen el tudja látni európai parlamenti képviselői és MOB-elnöki feladatait, ismét megpályázza az olimpiai bizottsági elnökséget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.