BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A világ legnagyobb OLED kijelzős mobilja a Nokiától - fotók!

A Nokia – szokásának megfelelően – újabb 5 megapixeles kamerával szerelt okostelefont dob piacra. Az új modell a korábbiak minden képességét tartalmazza, emellett pedig a mobilpiac legnagyobb AM-OLED kijelzőjével büszkélkedhet.

A fényes fekete Nokia N85-ös készülék dupla csúszkás kialakítását az N95-től örökölte, mely egyik oldalra csúsztatva hagyományos mobil gombsort, másik irányba széthúzva zenei és N-Gage vezérlőgombokat kínál, ám a kijelző tájolásához ezúttal a gravitációs szenzorokat is segítségül hívja. Ez a modell a piac első 2,6 hüvelykes 240x320 képpontos, 16 millió szín megjelenítésére alkalmas AM-OLED kijelzővel szerelt mobiltelefonja, mely színei minden irányból egyformán tökéletesen látszanak és ráadásul alacsonyabb fogyasztású is, mint a hagyományos TFT-LCD kijelző – írja a mobilaréna.

A telefon az energiatakarékosság jegyében az 5 megapixeles Carl-Zeiss optikás, lencsevédővel ellátott kamera mellé csak két nagyfényerejű LED villanót kapott, de a 640x480 képpontos, 30 képkocka/mp sebességű videók rögzítése sem maradt ki a szolgáltatások közül.

A mobil beépített FM adóval és 3,5 milliméteres kombinált fülhallgató– és tévé kimenettel is rendelkezik. A Nokia Maps 2.0 szoftverhez mellé a vásárló három hónapos ingyenes hangos navigációt kap ajándékba. A 8 GB microSD kártyával érkező 103x50x16 milliméteres és 128 grammos HSDPA átvitelre is képes Nokia N85 várhatóan 450 eurós áron már októbertől kapható lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.