BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Allergiások: brutális napok jönnek!

A nyári gyomok nyár elején, közepén kezdik szórni pollenjeiket, az allergiások ilyenkor tapasztalják a legerősebb tüneteket. A parlagfű mellett az ürömi és útifű, a libatop, valamint a pázsitfűfélék pollenjei is elárasztották az országot, amit a közel 2 millió allergiásnak okoz kellemetlenségeket.

A parlagfű pollentartalma egy-két hete kezdett emelkedni, jelenleg már magas, s a tapasztalatok szerint augusztus 20-a táján okozza a legtöbb kellemetlenséget. A csalánfélék pollenjei az utóbbi héten kétszeresére emelkedtek. A déli órákban van a legtöbb virágpor a levegőben. Akiknél korábban diagnosztizálták az allergiát, rendszeresen szedjék az orvos által felírt készítményeiket. Az új betegeknél ilyenkor nem végezhető el az allergia teszt, tartva a súlyos ellenreakciótól, ám a vérből ilyenkor is kimutatható az allergia érzékenység. A parlagfűmentes bizottság korábban megkezdte a munkáját a hazai szántók és kertek, utak kaszálása végett, az önkormányzatok pedig több tíz és száz millió forint bírságot szabhatnak ki a területüket szennyezetten hagyókra. A szakorvosok az allergiásoknak a napi hajmosást, a gyakori párnahuzat cserét és a szabadban a lehető legkevesebb ideig való tartózkodást ajánlják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.