BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyen és kötelezően jár a pneumococcus védőoltás a két évesnél kisebbeknek

Ingyen és kötelezően megkapja szeptembertől minden két évesnél fiatalabb gyermek a pneumococcus elleni védőoltást. Az erről szóló kormányrendelet néhány nap múlva megjelenik - mondta az MR1 Kossuth Rádiónak a Daróczi Dávid kormányszóvivő. Az oltás megelőzheti az arcüreg-, az agyhártya-, és a tüdőgyulladást, valamint véráramfertőzést.

Székely Tamás egészségügyi miniszter korábban azt mondta a VGO kérdésére: augusztus elsején már be is szerzete az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet a kormány áprilisi döntése alapján a 2 milliárd forint értékű, pneumococcus baktérium elleni védőoltást, amihez ingyen juthatnak hozzá a két évnél kisebb gyermekek. A védőoltás beadására készülő jogszabályt valamennyi gyermek- és gyermekeket is ellátó vegyes háziorvosi körzetnek eljuttatják. Mivel a fertőzés elsősorban ősszel következhet be, a jogszabály időben eljut az orvosi körzetbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.