A Diabetes című szaklapban közölt tanulmány szerint a brokkoliban található szulforafán nevű anyag olyan proteinek termelésére serkenti a szervezetet, amelyek helyreállítják a cukorbetegség miatt károsodást szenvedett véredényeket. Paul Thornalley, a Warwicki Egyetem munkatársa úgy véli: az adatok bizonyítják, hogy a brokkoli segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében a cukorbetegségben szenvedők esetében – közölte a BBC.
Thornalley szerint fontos, hogy a káposztafélék családjába tartozó növények gyógyhatását embereken teszteljék, hogy kiderüljön: valóban segít-e diabétesz esetén a brokkoliban gazdag diéta. Dr. Iain Frame, a brit Diabetes civil szervezet vezetője szerint a laboratóriumi körülmények között bemutatott eredmények messze vannak a való életben igazolt hatásoktól. Ugyanakkor biztatónak nevezte a felfedezést, hozzátéve, hogy ez is segíthet a brokkoli népszerűsítésében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.