BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Richter: minden piacon növekedés várható, kivétel Magyarország

A FÁK-országokban dollárban 15 százalék fölötti növekedés várható, ezen belül az euró elszámolású oroszországi piacon közel 10 százalék lehet az árbevétel növekedése 2008-ban - mondta Bogsch Erik, a gyógyszergyár vezérigazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Európai Unió országaiban 10 százalékos, euróban mért bővülést vár a Richter Gedeon Nyrt., és az amerikai piacon, ahol a társaság korábban csökkenést prognosztizált, az előző évi forgalom megismétlését remélik. A hazai piacon 10 százalékos forgalom csökkenést jelzett előre a vezérigazgató.

Bogsch Erik a belföldi forgalom csökkenését a magyar gazdaság problémáival, és a kedvezőtlen iparági környezettel magyarázta, hozzátéve, hogy az erős forint is rontja a magyarországi eredményeket. Hangsúlyozta, hogy emiatt a cég tovább csökkenti beruházásait, amelyek értéke az idén 14 milliárd forintra csökken a tavalyi 17 milliárd forintról, és jövőre még alacsonyabb lehet. Belátható időn belül a Richter egyetlen jelentős beruházása a biotechnológiai üzem Debrecenben, ez a fenti összegen kívül további 2 milliárd forintos kiadást jelent az idén – írja az eBroker.

Más téren is, például a marketing területén további költségcsökkentésekre kényszerül a cég, továbbá megválik 200 szerződéses dolgozójától. A vezérigazgató kifejtette, hogy a magyarországi árbevétel ugyanakkor egyre kisebb hányadot képvisel a cég összárbevételében, aránya az idén az első félévben 13 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 22 százalékról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.