BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Távolról kellene bekapcsolni a számítógépét? Nem gond!

Az Intel otthoni felhasználásra szánt alaplapjain hamarosan megjelenhet a Remote Wake funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy alvó vagy felfüggesztett módban levő számítógépet távolról felébresszék, vagyis bekapcsolják.

Ma már egyre gyakoribb, hogy a PC-tulajdonosok távolról is szeretnék elérni a számítógépükön tárolt adatokat.  A Remote Wake az Intel vállalati PC-kbe szánt vPro technológiáján alapul, amelyet eddig csak rendszergazdák használtak. Az Intel szerint a fogyasztók is igényelnék ezt a funkciót, ezért a hamarosan piacra kerülő, otthoni gépekbe szánt alaplapok is némelyike is tartalmazni fogja – írja a HWSW.

A Jajah hang alapú internetes kommunikációval foglalkozó vállalat segítségével demonstrálta az Intel, hogy milyen hasznos, ha egy internetes telefonhívás beérkezésekor a PC automatikusan bekapcsol és rögzíti a hívást akkor is, ha a felhasználó épp nincs a közelben.

Az Orb Networksszel a chipgyártó olyan szoftvert fejleszt, amellyel a PC-n tárolt tartalmak) tetszőlegesen más eszközön is elérhetőek az interneten keresztül. A Remote Wake segítségével a számítógép csak akkor kapcsol be, amikor valóban szükség van rá, így jelentős üzemidő és ezáltal energiamennyiség is megtakarítható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.