BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vissza a hatvanas évekbe: új Fiat strandautó - Képek!

Az 1960-as évek strandautóit idéző modellt mutatott be a Fiat. A Portofino Concept névre keresztelt autónak nincsenek ajtói és hiányzik a teteje is, a belső tér pedig a tengert és a hajókat idézi.

A hangulatos olasz városkáról elnevezett tanulmányautó a Fiat 1960-as évekbeli strandautóit hivatott idézni, amelyek korábban ellepték az olasz tengerpartot. A Portofino Concept a Fiat Fiorino alapjaira épül, ám jól láthatólag ezernyi dologban különbözik a donormodelltől. A koncepció külső és belső formatervét is a Pininfarina álmodta meg, amelyet elárul az autó oldalán található felirat is – tudósít az A5.hu.

A formatervezők valódi strandhangulatot igyekeztek varázsolni, így elhagyták az autó tetejét és az oldalsó ajtókat is, így az utasokat mindössze egy kötél védi a kieséstől. Az utastérben is igazi tengerparti érzés fogad minket. Mind az öt ülés tartós, vízálló bőrből készült, így akár egy kiadós szörfözés után is átöltözés nélkül indulatunk haza. A tervezők a műszerfalat fabetétekkel egészítették ki a még természetesebb érzésért, ráadásul a lábteret is a hajópadlóhoz hasonló burkolattal látták el. Az öt ülés mögött marad hely a strandoláshoz szükséges kiegészítőknek is, és akár egy szörfdeszkát is szállíthatunk az autóval. Egyelőre koncepció autóról van szó, de a cég közlése szerint egy zártabb modell tömeges gyártása elképzelhető.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.