BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

17 ezer évig utazhat a BKV-n 9 millió üveg sör társaságában, ha megnyeri a lottót

17 ezer évig utazhat a BKV-n 9 millió üveg sör társaságában, ha megnyeri a lottót - áll a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

Immár 29 hete nem volt hattalálatos, és ötös is régen, május 10-én utoljára, így azután a hatoson 2 milliárd 900 milliós, az ötösön 1 milliárd 670 milliós jackpot halmozódott föl, a két lottó „összevont jacpot-alapja” meghaladja a 4 és félmilliárd forintot. Magyarországon tényleges, jól érzékelhető, és egyre terjedő a lottóláz: a múlt héten közel 5 millió 300 ezer ötös, és 5 milliónál valamivel több hatos alapjátékot fizettek be a szerencsevadászok.

A tízmilliót meghaladó heti játékszám jóval felülmúlja az utóbbi években tapasztalt átlagot, hiszen 4 millió körüli ötös, valamint 2- 2 és félmillió közötti hatos játékot „szoktak” befizetni akkor, amikor nincs jelentős mértékű halmozódás. A mostani ennél nagyjából kétharmadával több.

A hatos nyereményéből főzhetnénk Magyarország minden lakosának egy-egy kiló lecsót, az ötöséből pedig desszertnek telne 14 millió gombóc fagyira.  Ám ha a városi utazás lenne a „mániánk”, akkor az ötös pénze elég lenne 201 ezer BKV  bérletre, más összevetésben (feltéve, hogy a közlekedési vállalat jelenlegi tarifái időtállóak) közel 17 ezer évig használhatnánk a pesti villamosokat és autóbuszokat. Az ötös nyereménye éppen 9 millió üveges sör árával egyenértékű valamelyik kisboltban, de egy hangulatos sörözőben is 6 millió 700 ezer korsóval csapolnának nekünk. S mintegy engesztelésül a sörözésért, a hattalálatoson módunkban állna asszonyunk számára 145 ezer pár női cipőt vásárolni.

Valamivel komolyabb tanácsként adjuk a leendő nyertesek tudtára, hogy ha nyereményüket egy megbízható bankban helyeznék el, akkor az öttalálatos után nagyjából napi 460 ezer, a hatos után napi 800 ezer forint kamatot írnának jóvá a javukra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.