BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aggódnak a németek az új böngésző miatt

A Google új böngészőprogramjának használata nem biztonságos - figyelmeztették a felhasználókat a német illetékesek. A félelmek oka, hogy béta-verzióról van szó, ugyanakkor az illetékesek szívesen ismerkednének meg a szoftverrel. A Google cáfolta az aggodalmakat.

Matthias Gaertner, a német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal szóvivője óvatosságra intette az internetezőket: "vigyázni kellene, mert ez a program egy béta-változat, és még nem vagyunk meggyőződve a biztonságosságáról" - idézte egy berlini napilap az illetékes hét végén adott nyilatkozatát a Google Chrome nevű, új böngészőjével kapcsolatban.

Gaertner az AP-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy csak a béta-verziót kritizálta, és emellett nagyon érdekes újdonságnak tartja a szoftvert, amelyet szívesen megismerne alaposabban – tudósít a Prim Online.
 
Az internetóriás németországi szóvivője kijelentette: a Google-nál bevett gyakorlat az új termékek béta formátumú bemutatása, mert a cég így rugalmasabban tudja kiküszöbölni a vírusokat, és egyszerűbben kaphat visszacsatolást a felhasználóktól.

Leszögezte, hogy a Chrome "biztonságos, stabil és nagyon gyors" produktum, és ez igaz a béta-verzióra is. A szóvivő nehezményezte, hogy a német illetékesek nem keresték meg a Google-t, mielőtt a sajtóban hangot adtak az aggodalmuknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.