BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Konferencia a környezettudatos informatikáról

Green IT néven október 2-án Budapesten rendezik az első olyan hazai konferenciát, amely a környezettudatos informatikával foglalkozik.

Az eseményen a zöld ombudsman képviselője mellett több ismert it-cég – IBM, SUN, Gigabyte, D-Link, APC –, továbbá a civilszektor szakértői – HuMusz, Követ-Inem, WWF – osztják meg gondolataikat az informatika területén szükségessé vált szemléletváltásról.

A kérdés jelentőségét alátámasztják azok a piaci felmérések, amelyek szerint a világon ma működő számítógépek száma már meghaladja az egymilliárdot, ebből évente 186 millió selejteznek le. A számítástechnikai eszközökből az évi 20-50 tonnát is eléri a hulladék mennyisége. A globális szerverpark 30 millió kiszolgálógépet takar, amelyek energiafelhasználása a világon termelt összenergia 0,3 százalékát emészti fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.