BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Korrekció a korábbi túlzások után" - Lesz-e globális recesszió?

Az Európai Központi Bank (EKB) igazgatótanácsának az egyik tagja szerint a piacokon tapasztalt felfordulás nem vezet globális gazdasági recesszióhoz.

Jürgen Stark ezt a véleményét részben azzal magyarázta a Welt am Sonntag című lapban, hogy az Egyesült Államok gazdaságilag már nem tölt be olyan fontos szerepet, mint régen.

Több fejlődő ország egyre fontosabb motorja a globális gazdaságnak - tette hozzá. Stark szerint a központi bankok is tanultak a korábbi hibákból és szükség esettén most már készek bármikor beavatkozni.

Az EKB igazgatótanácsi tagja szerint, amit most a piacokon tapasztalható, az nem más, mint "korrekció a korábbi túlzások után". - Jó, ami most történik a piacokon és teljesen természetes, hogy a részvényárak gyengülését okozza - mondta Stark.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.