BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobil szélessávot notebookokba is! Összefogtak a gyártók

A PC- és chipgyártók összefogtak a mobiltelefon szektor vállalataival annak érdekében, hogy az új notebookok beépített szélessávú modullal kerüljenek a polcokra. A "Mobile Broadband" logóval jelölt gépek karácsonytól 91 országban lesznek kaphatóak.

A kezdeményezés célja, hogy új lendületet kapjon a harmadik- és negyedik generációs mobil szélessávú eszközök használata. A legmodernebb technológiák, így a HSPA és az LTE akár 7 Mbit/s-os adatátvitelt is lehetővé tesznek, vagyis versenyre kelnek a fix szélessávú kapcsolattal is – mondta el a BBC-nek Mike O’Hara, a szövetséget létrehozó GSM Association szóvivője. A tervek szerint az üzletben megvásárolt laptopokkal azonnal csatlakozni lehet majd a világhálóra.

Véleményével egyetért a Vodafone PC-kapcsolatokért felelős menedzsere, Hugh Padfield is, aki szerint a lényeg, hogy a vásárlók egyszerűen eldönthessék, melyik gép képes mobil szélessávra. A mobilcég munkatársa szerint hasonló jelenségre számíthatnak, mint a wi-fi esetében, amely szintén rendkívül népszerű lett, még mielőtt a beépítették volna a berendezésekbe.

A mobil szélessáv szövetség tizenöt tagja a megállapodás szerint 1 milliárd dollárt költ majd a Mobile Broadband embléma terjesztésére és megismertetésére. A szövetség tagja többek között a laptop gyártó DellToshiba és a Lenovo. Valamint a Microsoft, a T-Mobile, az Ericsson, az Orange, a Qualcomm és a Vodafone is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.