BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyobbat hasítana a Toshiba az LCD piacból

A Toshiba bejelentette: a 2011 márciusáig tartó üzleti évben a globális LCD piac tíz százalékát szeretné megszerezni a jelenleg nyolc helyett.A terveknek megfelelően a 2007-es 480 milliárdról 750 milliárd jenre emelkedne az ágazatból származó bevétele.

Ezt az LCD TV-k eladásainak jelentős növelésével érheti el a vállalat, ami nem lesz könnyű feladat, tekintve, hogy az egész piac dinamikusan bővül – írja az Economic Times.

A társaság az első félévet várhatóan veszteséggel zárja - adta hírül a Nikkei üzleti napilap -, mivel az egyik erősségének számító termék, a NAND-chipek piacán zuhantak az árak. Ezeket a félvezetőket használják adattárolásra a digitális kamerákban, mobiltelefonokban, zenelejátszókban. A piac két további nagy szereplője, a dél-koreai Samsung és a tajvani Hynix is megszenvedte a túltermelést. A Toshiba féléves üzemi vesztesége 30 milliárd jen (287 millió dollár) lehet az újság szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.