BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GE-t sem kíméli a válság - zuhanó profitot jelentett

Huszonkét százalékkal esett vissza az amerikai gazdaság egyik motorjának számító General Electric harmadik negyedéves profitja. A cég a pénzügyi környezettel magyarázza a veszteséget.

Az április óta befagyott hitelpiac és a megrendülő nemzetközi bizalom a fő okai a GE jelentős veszteségének, legalább is ezt közölte a cég az AP-vel. A repülőgép-hajtóművektől víztisztítókig számos területen gyártó General Electric egyben az NBC Universal tulajdonosa és az amerikai gazdaság egyik meghatározó szereplője.

A harmadik negyedéves jelentés szerint a vállalat nettó bevétele 22 százalékkal csökkent, így 4.3 milliárd dollárt tesz ki, szemben a tavalyi 5.56 milliárddal.

A veszteség 33 százaléka a vállalat pénzügyi ágából, 82 százaléka a fogyasztói és ipari termékeket gyártó részlegből származik. Az eredmények láttán a GE az alkatrészgyártó részleg átalakítását vagy eladását helyezte kilátásba.

A pénzügyi ágazat többek között jelzáloggal és autó hitelezéssel foglalkozik. És bár a pénzügyi válság ezt a területet is elérte, Jeff Immelt vezérigazgató szerint még így is jobban teljesítenek, mint riválisaik.

A cég vezére szerint az eredmények megfelelnek a korrigált előrejelzéseknek és egyes területeken kifejezetten jól teljesít a GE. Ezek között említette a negyedév alatt 1.4 milliárd dollárt hozó energia üzletágat, valamint az NBC Universalt, amely az olimpiai közvetítésnek köszönhetően 645 milliárd dollár profitot termelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.