BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Jedik legyőzték Barbie-t

A Mattel harmadik negyedéves eredménye elmarad a várakozásoktól. A Hasbro viszont túlszárnyalta az előrejelzéseket – derül k a két cég negyedéves jelentéseiből.

Hiába javított az összképen a Fisher-Price és az American Girl márka, a Mattel nem teljesített jól a harmadik negyedévben. A 238.1 millió dolláros profit mindössze egy százalékos növekedést jelent az elmúlt évhez képest, az eladások pedig csak hat százalékkal növekedtek – tudósít az AP. Hiába javított a gyenge dollár két százalékpontot az eredményen, a Barbie vállalat elszomorította az elemzőket.

Az elnök-vezérigazgató ugyanakkor nem értékelte rossznak az eredményeket, amelyek – mint mondja – a jelen gazdasági helyzetben megfelelőek. Robert A. Eckert kiemelte: még csak most kezdődik az ünnepi időszak, a Mattel pedig az iparág legizgalmasabb játékait tudhatja magáénak, amelyek biztosan fellendítik a kereskedést.

A rivális Hasbronak viszont nincs mit kompenzálnia karácsonykor: a Star Wars, Playskool és Nerf márkái a Wall Street várakozásait meghaladóan felélénkítették a vállalatot a harmadik negyedévben – derül ki a vállalat jelentéséből. A cég nettó bevétele öt százalékkal emelkedett, az 1.30 milliárd dolláros bevétek pedig meghaladja az 1.27 milliárd dolláros várakozásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.