BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A valaha volt legnagyobb negyedéves profit az USA-ban – Csúcson az Exxon

Az Exxon Mobile 14.83 milliárd dolláros profitot termelt a harmadik negyedévben, ezzel megdöntve saját korábbi rekordját. A cég nettó bevétele 58 százalékkal emelkedett július és szeptember között.

Az Exxon saját, előző negyedévi rekordját döntötte meg, méghozzá több mint három milliárd dollárral. Az előző,  11.67 milliárd dolláros csúcsot 14.83 milliárdra módosította az óriáscég – írja az AP.

Az Exxon eredményét egy németországi gázkitermelő telep eladási dobta meg, bár az 1989-es Exxon Valdez olajszennyezés szennyezés miatt 170 millió dolláros extra kiadással is számolnia kellett. A várakozásoknak megfelelően az olajvállalat jelentősen erősített termelő ágazatán, a magas olaj és gázárak kompenzálták a kitermelés csökkenését.

Az Exxon más vállalatokhoz hasonlóan bőségesen profitált a nyár folyamán kialakult, 147 dollár feletti hordónkénti olajárból. Mivel azonban a nyersolaj ára az elmúlt időszakban ötven százalékkal csökkent, a kisebb vállalatoknak költséghatékonysági intézkedéseket kell tenniük a nehezebb körülmények átvészelésére. Az elemzők valószínűtlennek tartják, hogy az Exxon hasonló lépésekre kényszerüljön.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.