BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az új Volkswagen Golf GTI - képek

Noha még csak a közelmúltban tartotta a Volkswagen a hatodik generációs Golf sajtóbemutatóját, az új modell GTI változata is kinn van már a párizsi autószalonon.

Az első generáció bemutatkozása és az ötödik kifutása között összesen több mint 1,7 GTI kelt el, az újdonság sorozatgyártása pedig a jövő év tavaszán kezdődik.

A köznapi változathoz képest  karosszériát 22 milliméterrel mélyebbre süllyesztették és új sportfutóművel szerelték, a GTI tanulmány rugói, lengéscsillapítói és hátsó stabilizátorai teljes egészében új hangolással készültek. A kocsi futóművét elektronikus szabályzású differenciálzárral (XDS) látták el.

A Volkswagen nem hozta nyilvánosságra a motor méretét, csupán annyit közölt a gyár, hogy a 210 lóerős kocsi 7 másodperc alatt éri el a százat, és végsebessége 240 kilométer óránként.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.