BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Befagyott a hazai mobilpiac, új szolgáltató élénkítheti a versenyt

Az NHH által meghirdetett frekvencia pályázaton induló Externet elnök-vezérigazgatója szerint a hazai mobilpiacon status quo alakult ki. Az árak nem csökkennek, az élénkítés módja egy új szolgáltató mejelenése.

Az Externet Nyrt. a Telekom 4 Magyarország Zrt.-vel karöltve kíván ringbe szállni a napokban meghirdetett újabb mobilpályázaton – hozta nyilvánosságra szándékát a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cég.

A frekvencia megszerzéséért a két társaság DreamCom Kft. néven közös vállalatot hoz létre, amelyben a 70 százalékos többségi tulajdon a távközlési piacon eddig csak szolgáltatói szándékokat sejtető Telecom 4-é, a fennmaradó részt birtokolja majd az eddig a vezetékes piacon alternatív szolgáltatóként tevékenykedő Externet.

"Az utóbbi hónapokban egyértelművé vált, hogy kereskedelmi alapon nem jöhet létre a piacon virtuális mobilszolgáltatói (MVNO-) megállapodás a három hazai szolgáltató egyikével sem, ezért a verseny élénkítésének egyetlen módja egy új operátor megjelenése lehet" – emelte ki a bejelentés kapcsán Pórffy András, az Externet elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: "A jelenlegi mobiloperátorok szinte befagyasztották a piacot, az árak alig-alig csökkennek, kialakult egyfajta status quo."

Mint ismert, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a napokban új mobilszolgáltatók piacra lépését lehetővé tevő pályázatokat hirdetett meg. Ezek nyomán a magyar piacon akár két új mobiltelefon-szolgáltató is megjelenhet, és 15 évre szóló frekvenciahasználati jogosultságot szerezhet. Az egyik hasonló frekvenciakészletet szerezhet meg a pályázaton, mint a jelenleg is a piacon lévő három mobilszolgáltató.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.