BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brit mezőn a francia EdF

Saját erőműveinek és vevőinek is szánja a most szerzett mező gázát az energiaóriás.

Az EdF Franciaország vezető áramtermelője 265 millió fontért (mintegy 335 millió euróért) 80 százalékos részesedést vásárol az amerikai ATPG olajtársaság északi-tenger brit szektorában található földgázmezővagyonából. Olaszországi érdekeltsége, az Edison számára opciót szerzett a fenmaradó 20 százalék megvételére is, amely jövőre jár le.

 A szóban forgó három földgázmező elmúlt két évben indított termelését továbbra is az ATPG helyi leányvállalata végzi majd. A lelőhelyek együttes készleteit 3 milliárd köbméter körülire becsülik. A még hatósági jóváhagyásra váró ügylet beillik az EdF forrásdiverzifikációs stratégiájába.

A világszerte több mint 38 millió fogyasztót kiszolgáló francia integrált energiatársaság részben saját erőműveiben használja fel a földgázt, részben kereskedik vele. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.