BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elárverezték a Bábolna korábbi földjeit - helyi gazdáké lesz a terület nagy része

Lezárult a 2008. szeptember 1-jén meghirdetett, korábban a Bábolna Zrt. haszonbérletébe tartozó, Komárom-Esztergom megyét érintő földterületek nyilvános értékesítési árverése.

Ezzel együtt lejárt a pályázatok beadási határideje is - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szerdán az MTI-vel.
 
Az MNV Zrt. közleménye emlékeztet arra, hogy az árverésen 608 hektár területű, 11.121 aranykorona értékű földterület 53 árverési egységben, míg pályázat keretében 2.944 hektár területű, 55.430 aranykorona értékű földterület, 11 értékesítési egységben került meghirdetésre.

A pályázatok bontása alapján megállapítható, hogy a pályázatok többségét a térségben gazdálkodók nyújtották be, így várhatóan a helyi gazdák szerezhetik meg a területek tulajdonjogát.

Az árverésen a meghirdetett 53 értékesítési egységből 10 kivételével eredményes volt az árverés. Az áverésekből realizálható bevételek a kiírási minimális árakat átlagosan 40 százalékkal haladták meg.

A hatályos jogszabályok és az értékesítési szabályzat értelmében, a nyilvános kiírásnak megfelelően az elővásárlásra jogosultak elővásárlási jogukat a pályáztatás, illetve az árverés keretein belül gyakorolhatják.

A nyilvános árveréseket 2008. október 13-án és 14-én tartották, míg a pályázatok beadási határideje 2008. október 2. volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.