BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

IBM: Inkább nevetnek, mint sírnak az eredmény láttán

Az IBM örülhetett és szomorkodhatott is harmadik negyedéves eredményei miatt. A legfontosabb kérdés viszont eldőlt: a cég továbbra is képes új üzletek kötésére.

A jelentés közzététele előtt az elemzők azt kérdezték: képes-e új lendületet venni az IBM a gazdasági válság közepette. A válasz igen: a cég a július-szeptember közötti időszakban 12.7 milliárd dollárnyi új üzletet bonyolított le.

 Eközben az évekkel ezelőtt kötött, hosszú távú megállapodásokból származó bevételek lecsökkentek, de az eredmény továbbra is az IBM globális erejét jelzi – írja a YahooTech.

A rövid távú szerződések terén tapasztalt 13 százalékos emelkedés bizakodásra ad okot. Az óriásvállalat a negyedév év végén további 114 milliárd dollárnyi bevételre várt a már aláírt de még nem teljesített szerződések után. A harmadik negyedéves profit 20 százalékos emelkedése felülmúlta az elemzők várakozásait.

A jelek szerint tehát az IBM-nek sikerült kompenzálnia a csökkenő szerver-eladásokból eredő bevétel kiesést, a konkurenciát jelentő HP és Dell egyelőre nem kerekedtek fölül teljesen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.