BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Idén is rekordot dönthet a Zsóry fürdő

Az év végéig beállíthatja a tavalyi félmilliós látogatói rekordot a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, a kiemelt idegenforgalmi szezon végéig ugyanis csaknem négyszázezren fordultak meg a létesítményben, és az ősszel is alig csökkent a látogatók száma a kedvező időjárásnak köszönhetően - tájékozatta az önkormányzat az MTI-t.

A gyógyvizéről híres mezőkövesdi Zsóry-fürdő a folyamatos fejlesztéseknek és az idegenforgalmi programoknak köszönheti elsősorban azt, hogy látogatóinak száma nem csökken. A létesítményt fenntartó önkormányzat tájékoztatása szerint az idei főszezont követően megkezdődtek, illetve folytatódtak a fejlesztések, felújítások. Így például a számítógépes hálózatot kiépítették, megoldódott a forgatott vizes medencék teljes vízcseréje, az uszodában pedig kicserélték a szauna-kabint.

A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő egyébként Észak-Magyarország legnagyobb forgalmú gyógyfürdője, a meleg vizet – olaj után kutatva - 1939-ben találták meg Zsóry Lajos országgyűlési képviselő földjén, 875 méter mélyen. 1968 óta hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.