BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiszállás! Fél milliárd dolláros veszteséggel adta el Ford részvényeit Kerkorian

Kirk Kerkorian befektetési cége, a Tracinda 7,3 millió dollár értékű Ford részvényt adott el és a bejelentés szerint tovább szeretné csökkenteni részesedését az autógyárban.

A Tracinda Corp. 2,43 dolláros részvényenkénti áron vált meg az összesen 7,3 millió dollár értékű pakettől és az AP információi szerint tovább csökkenti majd részesedését. A további mintegy 133 millió dollárnyi részvény árát a piaci körülmények dönti el később.

Kirk Kerkorian, a Tracinda tulajdonosa birtokolja többek között az MGM Mirage kaszinó vállalatot és hivatalos bejelentése szerint inkább a szerencsejátékokba, valamint az olaj üzletbe fekteti pénzét a jövőben. Teszi mindezt annak ellenére, hogy júniusban növelte részesedését 6,4 százalékra és egy hete is további húsz millió dollár értékben vásárolt Ford részvényeket. A nyár folyamán a cég átalakításáról is tárgyalt a Ford elnökével és vezérigazgatójával a General Motors-szal kapcsolatos tervekről. 

Ha az egy héttel ezelőtti vásárlást vesszük alapul, a mostani eladással mintegy fél milliárd dollárt veszített Kerkorian. Ezzel és a további eladásokról szóló kijelentéssel az általa hosszú évek óta követett autóipari terjeszkedési stratégiának vet véget.

A General Motors sorsának irányításában jó ideje részese: 1998-ban, a Daimlerrel történő fúzió idején a Chrysler legnagyobb részvényese volt. Az elmúlt évben sikertelenül tett 4.5 milliárd dolláros ajánlatot a Chryslerre és igyekezett tető alá hozni egy GM-Nissan-Renault szövetséget. Miután a tárgyalások eredménytelennek bizonyultak, Kerkorian eladta részvényeit és talán végleg kivonul a detroiti óriásvállalatból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.