BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még mindig vetkőzteti az alkalmazottakat az Auchan - állítja a szakszervezeti vezető

Az Auchan soroksári áruházában kell levetkőznie a pénztárosoknak, ha a műszak végén ötezer forintnál nagyobb összeg hiányzik a kasszából - mondta el a Hírszerzőnek az áruház szakszervezeti bizalmija.

Gutman Zoltán augusztusban az ombudsmanhoz fordult. Jóri András válaszában törvénysértőnek minősítette a gyakorlatot, ezt azonban a szakszervezeti vezető szerint azóta sem szüntették be.

Mint azt a Hírszerzőnek elmondta, Jóri András állásfoglalásával a soroksári Auchan áruház személyzeti-, és biztonsági vezetőjét is felkereste, kérve a gyakorlat megszüntetését, de ez elmondása szerint azóta sem történt meg.

"A pénztárosok nem tarthatnak maguknál saját pénzt munkavégzés közben, és egyébként is több kamera veszi őket. Mégis, ha ötezer forintnál nagyobb a hiányuk, egy olyan helyiségbe kell bemenniük, amit kamerával megfigyelnek - erre az ajtón egy felirat figyelmezteti is a belépőket - le kell vetkőzniük fehérneműre, a biztonsági őrök pedig átvizsgálják a ruhájukat.

Egy férfi pénztáros beszámolt róla, hogy amikor már egy szál alsónadrágban állt csak, a biztonsági őr odalépett hozzá, és elölről és hátulról is még abba is belenézett, ami szerintünk roppant megalázó" - mondta Gutman Zoltán.

Az ügyet az Auchan nem kommentálta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.