BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtévesztő feltételek - Tízezer hitelt módosít a bank

A Bank of America leányvállalata inkább elkerülné a megtévesztő hitelfelvételekkel kapcsolatos pert, ezért most tízezer szerződést módosítanak. A cél, hogy a tizenegy államban élő szerződők ne kerüljenek utcára.

Fellélegezhetnek azok, aki a Countrywide Financialnél kötöttek jelzáloghitel szerződést. A társaság úgy döntött: a pénzügyi bajban lévő ügyfelek számára csökkenti a részleteket. Sőt, azok, akik még a kedvezmények mellett sem tarthatják meg otthonukat, segítséget kapnak a költözésben.

"Ez óriási segítséget jelent"– közölte az AP-vel Lisa Madigan, Illinois állam államügyésze. Madigan és kilenc kollégája harcolta ki a megállapodást, amely így kilenc szövetségi állam részvételével jött létre.

Mindez csak Kaliforniára nézve 3.9 milliárd dolláros injekciót jelent, Illinois-ban az összeg 190 millióra rúg. Ha mind az ötven szövetségi állam csatlakozna, az 8.7 milliárd dolláros támogatást jelentene a 300 ezer szerződő számára. A kedvezményben mindenki részesül, aki a Bank of America leányvállalatánál, a Countrywide Financialnél vett fel jelzáloghitelt.

"A Countrywide eddigi gyakorlata rémálommá változtatta az amerikai álmot azzal, hogy olyan hitelek felvételébe hajszolta az embereket, amelyek feltételeit nem értették és amelyeket nem engedhettek meg maguknak" – fejtette ki véleményét Kalifornia államügyésze.

Az új kondíciók szerint a cégnél felvett jelzáloghitelek törlesztő részlete nem haladhatja meg az ügyfelek havi jövedelmének 34 százalékát. A kedvezmények érvényesítéséért a bank nem számol fel kezelési költséget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.