BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MTV digitális gyártás – Csak egy cég maradhat versenyben?

Hétfőn az eddigi három pályázó közül kettő ajánlatát érvénytelenítette a Magyar Televízió. Így csak a Wallis-csoport cége maradt versenyben a HD-mindőségű gyártásért folyó versenyben.

Hétfőn az eddig még állva maradt három pályázó közül kettőnek, a Rexfilm és az Albacomp vezette konzorciumnak érvénytelenné nyilvánította ajánlatát a Magyar Televízió (MTV) az új, IT-alapú, HD-minőségű műsorgyártó rendszerének kiépítésére kiírt tenderén - írja a Népszabadság.
 
Ezzel egyetlen pályázó, a Wallishoz köthető Navigátor Zrt. maradt állva - írja a Népszabadság keddi lapszáma. A lap felvetésére, miszerint nem gond-e az egyetlen ajánlattevő, az informátor úgy válaszolt, a versenypárbeszédes eljárás során ez nem probléma, jogilag a helyzet nem kifogásolható.

A Népszabadság úgy tudja, a Navigátor sorsa sem biztos, mivel hiánypótlását még nem bírálta el az MTV. Ezzel együtt, ha végül a Navigátor teheti a végleges ajánlatot, és meg is nyeri a tendert, akkor is aggályos, hogyan lehet tető alá hozni a rendszer kiépítését, hiszen a tévé késésben van, miután az eredményt már augusztusban ki kellett volna hirdetni, és az adásnak jövő júliusban már "jönnie kellene". A Wallis-csoport építi az MTV új óbudai székházát is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.