BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Natúr, epres vagy sárgabarackos – Mi az? És mennyi?

A Túró rudi éves eladásai 17 milliárd forint feletti értéket érnek el a Nielsen mérései szerint. A natúr íz a legkedveltebb, majd az epres és sárgabarackos következik.

 hűtött szeletes édességek a Nielsen által mért élelmiszer kategóriák top-listáján a 15. helyet foglalják el, a legújabb adatok szerint. Kiskereskedelmi forgalmuk közeledik a 26 milliárd forinthoz, 2007 október-2008 szeptemberben. Értékben az eladások nem változtak, mennyiségben viszont 5 százalékkal csökkentek, egyik évről a másikra.

A népszerű Túró rudi, 17 milliárd forintot meghaladó éves forgalmával uralja a hűtött szeletes édességek kategóriáját, mennyiségben 77, értékben 67 százalékos piaci részesedéssel. A snack mutatója 19, illetve 29 százalék. A maradék rész a túró desszertre jut.

Az átlagos fogyasztói árak 3 százalékkal emelkedtek a Túró rudinál: A tavaly szeptemberi, egy kilogrammra jutó 1 730 forint után idén a kilencedik hónapban 1 786 forintot regisztrált a Nielsen.
   
Ugyanakkor a kisebb forgalmú snack fogyasztói átlagára mindössze 1 százalékkal emelkedett, egyik évről a másikra. A hűtött szeletes édesség sokáig olyan kategóriának számított, amelynek bolti eladása az átlaghoz képest kevésbé koncentrált. Most már azonban az eladásokból mennyiségben is, értékben is közel kétharmadot visznek el a 400 négyzetméternél nagyobb, modern üzlettípusok.

A Túró rudi ízesítései közül meghatározó a natúr íz részaránya, hiszen piaci részesedése mennyiségben és értékben is meghaladja a 80 százalékot – a Túró rudi eladásokon belül. Az epres változatlanul a második legkedveltebb, míg a korábban harmadik helyen lévő kakaós visszaesett a sárgabarackos mögé.

A hűtött tej alapú desszertek bolti eladása meghaladja a 11 milliárd forintot, a 2007 szeptember-2008 augusztusi adatok szerint. Itt a piac mérete 2 százalékkal szűkült, az előző hasonló időszakhoz képest. Ugyanakkor a mennyiségi eladások is csökkentek, egyik évről a másikra 6 százalékkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.