BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem segített a Playstation - Gyenge karácsonyra számít a Sony

A Sony profitja 72 százalékkal csökkent, mivel a tengerentúli eladások túlsúlya miatt a cég igen érzékeny a jen ingadozásaira. A Sony gyenge karácsonyi szezonra számít.

A Sony a laposképernyős televízióknak, a Playstation 3-nak és a Hancock című mozifilm sikerének köszönhette volna növekedését, ezt azonban felülírta az erős jen árfolyam. A cég közlése szerint a negyedéves profit 20,8 milliárd jent tett ki, az előző évi 73,7 milliárdhoz képest. Mivel a cég eladásainak 80 százalékát a tengerentúlon realizálja, a jenre történő átváltáskor az erős árfolyam érzékenyen érinti a profitot – írja az AP.

"Gyenge karácsonyi szezonra számítunk. Ami a karácsony utáni időszakot illető, csak annyit mondhatok, hogy óvatossággal tekintünk előre" – nyilatkozta Nobuyuki Oneda, a Sony pénzügyi vezetője. A cég az előző héten már csökkentette az idei évre vonatkozó profit várakozásait.

Az elektronikai gyártót korábban sok kritika érte, mert a szakértők szerint nem volt képes arra, hogy a megfelelő gyorsasággal alkalmazkodjon a változó fogyasztói igényekhez. A cég első nem japán származású vezére, Howard Stringer segítségével változtatott ezen és a márciusban végződő üzleti évre már rekord profitot ért el. Most azonban újra borúsak a Sony kilátásai.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.