BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tanácsok a TEÁOR váltáshoz - Csak semmi kapkodás!

Ha az ígértnél később is, de még az idén hatályba léphet az a törvénycsomag, amelynek értelmében a TEÁOR-számok kikerülnek a cégjegyzékből.

Erről az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium tájékoztatta a Világgazdaságot. A közeljövőben a kormány, onnan pedig a parlament elé kerül a tervezet. Így fellélegezhetnek a cégek, a jogi képviselők és a cégbíróságok, amelyek okkal aggódnak, hogy majd ismét kapkodhatnak az átsorolás miatt.

Emlékezetes: a nyáron fejre állást okozott a szakmakódokkal kapcsolatos változtatási kötelezettség. Az egyéni vállalkozók és a cégek az utolsó pillanatban, június végén rohamozták meg az okmányirodákat és a cégbíróságokat, amelyek elmerültek az ügydömpingben, jóllehet csak az érintettek kis hányada tett határidőre eleget kötelezettségének.

A többiek december végéig haladékot, utóbb felmentést kaptak, hiszen a szeptemberben elkészült tervezet arról szólt: eltűnnek a szakmakódok a cégjegyzékből, és igyekeznek, hogy a szabályozás november elsején hatályba léphessen. Ám már bizonyos a csúszás.

Ügyvédek figyelmeztetnek: a hercehurca aligha erősíti a jogbiztonságot. S azt tanácsolják a cégeknek, várjanak türelemmel, kizárólag az átkódolás miatt ne lépjenek, mert előbb-utóbb meglesz a törvény.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.